Тимчук розповів подробиці вчорашнього обстрілу / фото nfront.org.ua

Вчорашній інцидент з обстрілом машини комунального підприємства "Вода Донбасу" в районі н. п. Крута Балка (в непідконтрольної Україні частині Донецької області) росЗМІ посилено використовують для спроб дискредитації ЗСУ. Нібито цей обстріл скоїли не російські окупанти, а підрозділи ОС.

За даними групи «Інформаційний спротив», реальна картина цієї провокації зовсім інша, пише координатор «ІС» на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожПричетні до вбивства журналістів в ЦАР "вагнерівці" брали участь в агресії на Донбасі – СБУ

Відео дня

Він зазначив, що відстань від позицій передових підрозділів ОС на цій ділянці до місця обстрілу (2,5 км), особливості рельєфу (а саме - перепад висот близько 30 м «не на користь» підрозділів ОС) і перешкоди у вигляді лісосмуги вздовж дороги роблять неможливим використання для ураження автомобіля озброєння типу РПГ, СПГ, гармати БМП-1 тощо – про що заявляють російські окупанти.

«Аналіз опублікованих фото і відео матеріалів з місця події дають підстави стверджувати, що характер деформацій кузова машини не відповідає типовим ознаками потрапляння боєприпасів РПГ, СПГ, гармати БМП-1, ПТКР. Пошкодження кузова машини та інші ознаки на місцевості, що виникли в результаті займання машини, вказують на постановочний підрив автомобіля», – пише Тимчук.

За його оцінкою, метою даної "постановки", цілком очевидно, є намір звинуватити українську сторону в цілеспрямованому обстрілі машини комунального підприємства. З метою подальшого висвітлення даного факту як «чергового злочину ЗСУ проти мирних жителів Донбасу».

«Інших пояснень цієї провокації російських окупантів немає», – додав Тимчук.