REUTERS

Про це повідомив «заступник командувача військом» Едуард Басурін, передає РИА Новости.

«Мобілізація почалася. У журналістів буде можливість відвідати один із військкоматів і побачити все своїми очима», - повідомив Басурін.

Водночас у міському військкоматі Донецька, куди приїхав кореспондент РИА Новости, черги добровольців не спостерігалося. Співробітник військкомату припустив, що «всі охочі вирушають відразу до того командира, який їм імпонує».

Відео дня

Читайте такожПісля оголошення мобілізації в ДНР Росія почала збирати 13-й "гумконвой"

Як пише російське агентство, «влада «ДНР» неодноразово наголошувала, що мобілізація буде добровільною, ніхто не буде розсилати повісток. Тим часом внаслідок мобілізації ополчення розраховує довести свою чисельність до 100 тисяч з нинішніх 7-15 тисяч (точні цифри не розкриваються). Волонтерам обіцяють обмундирування, навчання та грошове забезпечення».

Нагадаємо, на початку лютого ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко оголосив «загальну мобілізацію» на підконтрольній бойовикам території.

Росія з лютого 2014 року здійснює воєнну агресію проти України. Вона анексувала Крим і постачає на схід України - у Луганську та Донецьку області, частина яких захоплена бойовиками терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», важке озброєння і боєприпаси. Під час цієї війни, за даними ООН, майже 6 тисяч людей загинули, більше 10 тисяч отримали поранення, майже мільйон громадян були змушені покинути свої будинки.