ЗСУ контролюють ситуацію на лінії зіткнення / фото Лана Борисова, Facebook

Окупанти сьогодні обстріляли позиції бійців Збройних сил України в районі Новотошківського на Луганщині.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони полковник Максим Праута.

Читайте такожМісія ОБСЄ зафіксувала концентрацію важкого озброєння окупантів під Луганськом

Відео дня

За його словами, від початку доби і станом на 12.00 в районі проведення операції Об’єднаних сил відбувся один обстріл. «Близько 10-ї години ранку ворог з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляв наші позиції в районі Новотошківського, що на Луганському напрямку. Вогонь протягом 20 хвилин вівся з боку окупованого Голубівського», - уточнив речник. За його інформацією, втрат у лавах Об’єднаних силах внаслідок обстрілу немає.

Праута наголосив, що ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована українськими військовими. Він додав, що обстановка на лінії бойового зіткнення протягом минулої доби мала ознаки до певного загострення. Тобто, уточнив речник, крім того, що зросла кількість обстрілів, окупанти вдалися до застосування забороненого Мінськими домовленостями озброєння. «Минулої доби, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав», - поінформував представник Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, 26 січня окупанти 10 разів порушили режим припинення вогню в районі проведення ООС, при цьому зафіксовано два випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. За даними розвідки, 26 січня чотирьох окупантів було знищено та двох поранено.