Школа № 74 не працює, але, незважаючи на це, – на будівлі висить прапор «ДНР» / "Донецькі новини"

Житель непідконтрольного українській владі Донецька Ігор Полтавець пройшовся по частині селища Жовтневий, примикає до Донецького аеропорту, – провулку Манежний, вулиці Стратонавтів і сусідніх вуличках.

Про це повідомляють "Донецкие новости".

Відео дня

«Ми вирушаємо у "приаеропортов'я", де йшли найбільш запеклі бої, де досі звучить артилерія, де до цих пір лунають звуки пострілів. Ми йдемо в район старого гіпермаркету "Метро Cash & Carry" – першого "Метро", який був відкритий в Донецьку», – зазначив чоловік.

Він зазначає, що тут у деяких будинках вже живуть люди, хоча на вулицях нікого не зустрінеш. «Людей на вулиці, як ви розумієте, – нуль. Просто нуль», – коментує він.

Читайте такожБойовики знову обстріляли Золоті і звинувачують українських військових

Полтавець показав нинішній стан Храму святителя Ігнатія Брянчанінова. «Храм біля "Метро". Він був пошкоджений, його відновили. Досі навколо нього видно [будівельні] ліси. Купол відновили. А ось вікна ще не вставили. І частини паркану просто немає – його розбомбило», – розповів він.

Далі Полтавець продемонстрував кладовище, розташоване поруч з храмом. «Прифронтове кладовище. Дірки в паркані, десь прольоту взагалі немає. Але саме кладовище постраждало частково – десь пам'ятники стоять, десь пошкоджені», – говорить він.

Також Полтавець показав перетин провулку Манежної і вулиці Стратонавтів – дорога «втоптана», на ній видно сліди як від легкових автомобілів, так і від військової техніки. «Попереду – "Метро", з лівого боку за парканом – вже аеропорт. Тут все розбито. Будинки – розбиті, паркани – в решето. Але колія наїзжена – отже, їздять», – зазначає донеччанин.

Школа № 74 не працює, але, незважаючи на це, – на будівлі висить прапор «ДНР».

Як повідомляв УНІАН, бійці ООС завдали удару по бойовиках на Донбасі - терористи зазнали втрат.