REUTERS

Окупанти обстріляли з протитанкового гранатомета автомобіль спостережної групи української сторони СЦКК.

Про це українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє у Facebook.

Читайте такожУ штабі ООС розповіли про сьогоднішні провокації бойовиків – гатили із забороненої зброї

Відео дня

«Сьогодні, 17 лютого, під час переміщення спостережної групи «Світлодарськ» української сторони СЦКК для виконання завдання за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил, наближеному до лінії зіткнення в районі селища Травневе, з боку збройних формувань Російської Федерації та їхніх найманців під час руху здійснений обстріл автомобіля СЦКК зі станкового протитанкового гранатомета. Підступний обстріл вівся у напрямку Доломітне-Травневе», - сказано у повідомленні.

Випущена бойовиками граната влучила у землю приблизно за метр зліва від автомобіля, на якому присутній логотип СЦКК.

«Підступні і провокаційні дії російських найманців свідчать про те, що це було зроблено навмисно. Дивом вдалося уникнути пошкодження автомобіля і поранення людей, які знаходилися в середині», - повідомляє українська сторона СЦКК.

Представники України у Спільному центрі вважають, що «подібними агресивними збройними нападами окупанти намагаються залякати військовослужбовців УС СЦКК та примусити їх згорнути свою роботу щодо моніторингу і фіксації їхньої підступної діяльності на Донбасі».