У 2014 році російський актор Пореченков відвідав підконтрольний бойовикам український Донецьк / Скріншот

Російський актор Михайло Пореченков, який стріляв з кулемета в Донецькому аеропорту по українських захисниках у касці з написом «Пресса», отримав звання народного артиста РФ.

Відповідний указ президента РФ Володимира Путіна опубліковано в п'ятницю на офіційному порталі правової інформації.

«Присвоїти почесне звання «Народний артист РФ» Пореченкову Михайлу Євгеновичу - артисту федеральної державної бюджетної установи культури «Московський художній академічний театр імені А.П. Чехова», - йдеться в документі.

Читайте такожРосійський актор Пашинін, що воює за Україну, "воскрес" після істерики росЗМІ: наказу помирати не було (аудіо)

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році російський актор Михайло Пореченков відвідав підконтрольний бойовикам український Донецьк. Після чого в Інтернеті з'явився відеозапис, на якому Пореченков у касці з написом «Пресса» стріляв з кулемета в сторону Донецького аеропорту, який захищали українські силовики. Офіційною метою приїзду Пореченкова до Донецька був показ забороненого в Україні фільму «Піддубний», де актор зіграв головну роль.

СБУ відкрила головне провадження проти Пореченкова за статтею 258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності так званої «ДНР».

Крім того, Слідчим управлінням МВС України відкрито кримінальне провадження щодо Пореченкова за ст. 260 ч. 4 КК України (участь у складі воєнізованих або збройних формувань у нападі на підприємства, організації або громадян).

Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Пореченков у Донецьку «у складі озброєної банди особисто брав участь в обстрілі підрозділів українських Збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, повною мірою викриваючи цього громадянина Росії у скоєнні злочину на території України».

В на початку 2015 року правоохоронні органи України оголосили Пореченкова в розшук.