Уламки літака Іл-76, збитого під Луганськом / REUTERS

Військові та родичі бійців, які загинули у 2014 році в результаті збиття бойовиками літака Іл-76, вимагають перегляду справи після скандального рішення Мелітопольського суду.

Читайте такожРосія може перетворити війну на Донбасі в повномасштабну за годину - Муженко

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Напередодні Мелітопольський міськрайонний суд ухвалив рішення, згідно з яким загибель командира екіпажу Олександра Білого не є наслідком російської агресії.

Трагедія сталася на початку антитерористичної операції. Літак ІЛ-76, на борту якого перебували 40 десантників та 9 членів екіпажу, був збитий під час заходу на посадку в Луганський аеропорт.

Вдова командира екіпажу Олександра Білого подала позов восени минулого року. Після шестимісячного розгляду суд вирішив, що Росія не винна. У рішенні суду, виданому вдові загиблого, вказано лише вступну та резолютивну частину - без мотивувальної частини, де суд аргументує своє рішення.

Військові та родичі загиблих вважають, що таке рішення може стати дуже небезпечним прецедентом.

Як повідомляв УНІАН, у ніч із 13 на 14 липня 2014 року при заході на посадку в Луганський аеропорт було збито транспортний літак Іл-76. На борту перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців 25-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Літак мав доставити боєприпаси, продукти, а також підкріплення українським військовослужбовцям, які перебували в оточенні бойовиків «ЛНР» і російських військових. 27 березня 2017 року Павлоградський міський суд Дніпропетровської області визнав винним у службовій недбалості, що призвела до загибелі льотчиків і десантників, генерал-майора Віктора Назарова й призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Назаров подав апеляцію, розгляд якої триває й досі. На цей момент генерал Назаров перебуває на волі.