Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді сил ООС / фото УНІАН

23 квітня збройні формування Російської Федерації дев'ять разів порушили режим припинення вогню, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Як повідомляє прес-центр штабу ООС у Facebook, бойовики також обстрілювали українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Читайте такожДоба на Донбасі: один український військовий загинув від ворожого обстрілу, ще троє – поранені

Відео дня

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" збройні формування Російської Федерації сім разів обстріляли позиції Об'єднаних сил: з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі села Гнутове; з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – двічі в районі населеного пункту Верхньоторецьке; з гранатометів різних систем та стрілецької зброї – біля міста Мар'їнка; двічі – з станкових протитанкових гранатометів – біля населених пунктів Богданівка і Чермалик; з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі населеного пункту Піски.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики двічі обстріляли позиції українських  захисників: з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту Луганське; з автоматичної стрілецької та снайперської зброї – поблизу населеного пункту Південне.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, один український захисник отримав поранення. 

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, 23 квітня чотирьох окупантів було знищено, ще чотири – поранено.

Від початку поточної доби окупанти здійснили один обстріл позицій Об'єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу населеного пункту Луганське з автоматичних станкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріл противника сили ООС дали адекватну відповідь. Втрати окупантів уточнюються.

«Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню», – звітують у штабі.