Тепер у Мар’їнці вже практично немає так званої сірої зони / фото УНІАН

Військовослужбовці 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила закріпилися на нових позиціях у Мар’їнці. Відтепер до тимчасово окупованих Олександрівки та Донецька – від 100 до 250 метрів.

Як повідомляє Армія FM, у Мар’їнці тепер уже практично немає так званої сірої зони.

Читайте такожУкраїнський офіцер показав знищених на Донбасі окупантів (фото)

Відео дня

"Розвідники бригади зайшли в так звану «сіру зону» для того, щоб покращити своє тактичне положення – відсунути свою глибину від місцевого населення. Цей план розроблявся командуванням бригади та вищим командуванням. Спланували, розробили все до деталей та виконали", – розповів прес-офіцер бригади Назар Ільницький.

За його словами, закріплення на нових позиціях є важливим, адже насамперед гарантує населенню більшу безпеку – воно перебуватиме набагато далі від лінії зіткнення. 

"Це перш за все безпека людей. Це також покращує і наше положення, звідси краще спостерігати за ворогом і контролювати його дії. А ще кожна, навіть маленька перемога, мотивує бійців, мотивує їхній дух. Вони розуміють, що не стоять на місці, а по трішки повертають наші землі. На справді, це дуже мотивує", – заявив Ільницький.

Нагадаємо, військовий кореспондент ТРК "Україна" Олексій Кашпоровський раніше повідомив, що військовослужбовці 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила закріпилися на нових позиціях у Мар’їнці й тепер практично повністю українські бійці контролюють місто.