Ілюстрація / REUTERS

Російсько-окупаційні війська інтенсивно облаштовують додаткові артилерійські вогневі позиції поблизу лінії зіткнення на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

За його словами, командування окупантів підвищує готовність до застосування артилерії з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Відео дня

«З 22 липня окупанти активізували підготовку артилерійських підрозділів, у т.ч. щодо скорочення термінів висування на передову з районів зосередження. При цьому зросла інтенсивність робіт з обладнання додаткових артилерійських вогневих позицій поблизу лінії зіткнення», - сказав Гуцуляк.

Читайте такожВ окупований Донецьк прибули групи російських снайперів для знищення камер спостереження СММ ОБСЄ - ООС

Водночас, за повідомленням розвідки, у підконтрольних противнику «засобах масової інформації» зросла кількість викривлених і неправдивих повідомлень про агресивність намірів командування операції Об’єднаних сил. У такий спосіб противник завчасно готує виправдання можливих провокаційних обстрілів позицій українських підрозділів, наголосив Гуцуляк.

В той самий час, сказав він, підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-яких провокацій з боку ворога на лінії бойового зіткнення.

Як повідомляв УНІАН, у перший день "хлібного перемир'я" на Донбасі ОБСЄ зафіксувала 75 порушень режиму припинення вогню.