Фото: REUTERS

Бойовики обмежили виїзд студентів та випускників за межі окупованих територій Донбасу для запобігання ухиленню юнаків від "призову".

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк з посиланням на повідомлення Головного управління розвідки Міноборони.

За його словами, російське окупаційне командування намагається запобігти зниженню укомплектованості особовим складом підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Відео дня

Читайте такожБойовики навмисно затягують демонтаж фортифікаційних споруд мосту в Станиці Луганській - штаб

Гуцуляк зазначив, що з початку серпня стрімко зросла кількість російських військовослужбовців, які бажають звільнитися з військової служби, зокрема через запровадження командуванням ЗС РФ жорсткого контролю проведення заходів бойової підготовки та призупинення виплат додаткових коштів за виконання бойових завдань в умовах "режиму припинення вогню".

Водночас, за даними розвідки, у населених пунктах на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях вчергове розпочато масштабну агітаційну кампанію з призову на військову службу місцевих чоловіків.

"При цьому, для запобігання ухиленню юнаків від цього "призову", російські окупаційні адміністрації обмежили виїзд за межі окупованих територій студентів та випускників загальноосвітніх навчальних закладів", – зазначив речник Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, 13 серпня проросійські бойовики втопили танк під час навчань на окупованому Донбасі.