Бойовики маскують "Гвоздики" на Донбасі / фото УНІАН

Російсько-окупаційні війська порушують Мінські домовленості в частині відведення важкої техніки і великокаліберного озброєння та маскують 122-міліметрові реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”, 122-міліметрові самохідні артилерійські установки 2С1 “Гвоздика”, 122-міліметрові гаубиці “Д-30” на передових позиціях на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це з посиланням на дані розвідки повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк на брифінгу.

"Командування російських окупаційних військ вживає заходів для подальшого приховування порушень Мінських домовленостей у частині, що стосується відведення важкої техніки від лінії зіткнення", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ Мінську домовились про початок розведення військ у Петрівському та Золотому - Зеленський

За словами Гуцуляка, з 1 жовтня розпочато роботи з маскування відповідно до умов осінньо-зимового періоду артилерійського озброєння, розташованого у районах передових позицій з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Водночас, як сказав речник Міноборони, противник активізував підготовку бойових розрахунків артилерійських підрозділів шляхом підвищення інтенсивності проведення тренувань з управління вогнем, у тому числі у складі розвідувально-вогневих контурів із залученням розрахунків безпілотних літальних апаратів.

"Підрозділи Об’єднаних сил мужньо обороняють Україну на лінії бойового зіткнення,та перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ", - наголосив Гуцуляк.