Ілюстрація REUTERS

Контррозвідка Служби безпеки України викрила колишнього співробітника прикордонних військ СРСР та ПУ ФСБ РФ Сергія Кошелєва. 

Про це повідомляє ТСН.ua.

Читайте такожНачальник Генштабу розповів, де будуть нові позиції ЗСУ після розведення військ

Відео дня

Кошелєв більше відомий як екс-заступник начальника пункту управління 2 ОМСБР 2 "армійського корпусу" окупаційних військ РФ з позивним "Удав". Впродовж служби у в/ч 2066 відбулося знайомство Кошелєва з Наілем Нурулліним, який наглядав за військами "ЛНР" та ховався від кредиторів в окупованому Луганську. 

Кошелєв та Нуруллін надалі стали "бойовими товаришами" по терористичній діяльності в окупованій Луганській області України у лавах "2-го армійського корпусу". Вони відповідали за захоплення у полон українських військовослужбовців, їхній подальший облік та переміщення до місць утримання.

У складі Приватної охоронної організації "Казачий батальйон "Степь") 2014 року Кошелєв розпочав свій "бойовий шлях" на тимчасово окупованій Росією території України і взяв позивний "Удав". У цьому угрупованні Кошелєв обіймав посаду заступника начальника штабу.

Відомо, що у складі підрозділу "Рим" "Удав" брав участь у захопленні Дебальцевого, після чого разом з іншими бойовиками займався мародерством та привласненням майна ЗС України на території міста. 2016 року "Удав" завершив свою "кар’єру" на окупованій території Східної України на посаді заступника начальника пункту управління 2 ОМСБР 2 "армійського корпусу" окупаційних військ РФ.

Як повідомляв УНІАН, за підрахунками українського офіцера Анатолія Штефана, який займається моніторингом інформації в сепаратистських пабліках, у вересні були ліквідовані 24 окупанти, близько 56 терористів отримали поранення різних ступенів тяжкості.