Політолог припустив, що після розведення сил бойовики можуть припинити обстріли позицій ВСУ / фото УНІАН

Російська Федерація стала заручником власних вимог щодо України.

Політичний та економічний експерт Тарас Загородній вважає, що Кремль після підписання "формули Штайнмайєра" намагається "дати задню". Про це він розповів у коментарі "Главреду".

Читайте такожСтало відомо про масштабні втрати бойовиків на Донбасі за жовтень

Відео дня

"Росія вже стала заручником власних вимог. Вона вимагала розведення військ – ми це зробили. Потрібно рухатися далі... Зараз дуже цікаво спостерігати, як Росія почала задкувати. Зокрема, вона почала десь відходити від "формули Штайнмайєра", коли українська сторона нібито погодилася на цей сценарій і запитала, а що далі. Росія терміново стала придумувати щось нове, висувати якісь додаткові умови", - зазначив експерт.

При цьому він вказав, що своїми діями Росія показує себе як неконструктивного парламентера. Також політолог припустив, що після розведення сил бойовики можуть припинити обстріли позицій ЗСУ.

За його словами, українська сторона стала тиснути на Москву, що було видно з поведінки представника України в тристоронній контактній групі Леонід Кучми.

"У будь-якому випадку, Україна зайняла досить активну позицію, що було помітно з того, як Кучма почав ставити питання, неприємні для Росії. Зокрема, він нагадав про необхідність розпустити "ЛНР" і "ДНР" – в Росії були дещо збентежені такою вимогою. А після того, як розвели війська в Золотому, Кучма заявив, мовляв, добре, що розвели, а тепер потрібно забезпечити доступ ОБСЄ для контролю на всій території ОРДЛО", - підсумував Загородній.

Раніше міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що дата початку розведення військ у Петрівському буде переглядатися через обстріли бойовиків, які відбулися на цій ділянці 30 жовтня.