Розмінування триватиме до 9 листопада / фото УНІАН

В Золотому стартував другий етап розведення сил і засобів. Мова йде про початок розмінування територій та демонтаж фортифікаційних споруд.

Читайте такожРозведення сил у Золотому завершилося – ООВ

Про це повідомляє "5 канал" з посиланням на прес-центр ООС.

Відео дня

Згідно з планом, розмінування триватиме до 9 листопада, а демонтаж фортифікаційних споруд – до 25 листопада. Після цього роботу мають зафіксувати й підтвердити в СММ ОБСЄ.

"Згідно з графіком Золотом продовжується технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очищення місцевості – забрудненої вибухонебезпечними предметами, і синхронний і дзеркальний демонтаж фортифікаційних споруд та інших об'єктів військового призначення. Розмінування триватиме до 9 листопада, а демонтаж до 25-го. Потім повинна бути верифікація СММ ОБСЄ цих проведених коштів. Вони повинні підтвердити і з нашої сторони, і з тієї сторони, та опублікувати у своєму звіті", – зазначив представник прес-центру штабу Операції Об'єднаних сил Олександр Штупун.

Напередодні журналістам вперше продемонстрували ділянку, на якій відбулося розведення сторін. Згідно з Мінськими угодами, українські захисники відійшли в тил, а село Катеринівка виявилося в "сірій зоні". Тепер там патрулюють поліцейські, військові тим часом облаштовують нову лінію оборони, за кілометр від попередньої.

Раніше також повідомляли, що в Золотому скасують "жовтий" режим, проте, як повідомили в штабі ООС, рівень безпеки залишиться таким по всій лінії розмежування. Зазначимо, що в цей період всі жителі мають носити з собою документи, що посвідчують особу. Військовослужбовці та правоохоронці мають право перевіряти й в разі відсутності можуть затримати людину. Крім того, можуть перевіряти особисті речі, транспортні засоби, заходити в житлові приміщення і будівлі підприємств і організацій.