REUTERS

На ділянці розведення біля Золотого виявлено 47 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил у вечірньому зведенні.

"На ділянці розведення №2 в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області продовжується технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очистка місцевості забрудненої вибухонебезпечними предметами. Задіяні п'ять груп ДСНС у складі 24 осіб. Загальна площа обстежених територій зараз складає 42,2 га (вилучено 47 вибухонебезпечних предметів)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїнська сторона готується до нового розведення військ на Донбасі (відео)

Крім того, на ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) мостобудівники завершили укладання металоконструкцій та проводять їх зварювання і обробку прольотів мосту за допомогою піскоструминного апарату.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня у Станиці Луганській відкрили тимчасовий обхідний міст і розпочали демонтаж зруйнованих конструкцій основного мосту.

Указом від 7 жовтня президент України Володимир Зеленський доручив невідкладно вжити заходів, пов’язаних з відновленням до 27 листопада зруйнованого мосту через річку Сіверський Донець у Станично-Луганському районі Луганської області, а також з облаштуванням контрольного пункту в’їзду/виїзду "Станиця Луганська".

1 листопада міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що заходи з розведення військ у Золотому Луганської області завершені, ця територія абсолютно безпечна і перебуває під контролем МВС України.

3 листопада там розпочався процес розмінування та демонтажу демілітаризованої зони.

За інформацією прес-центру штабу ООС, технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч та очистка місцевості, забрудненої вибухонебезпечними предметами, триватиме біля Золотого до 9 листопада.