Роботи з розмінування триватимуть до 9 листопада / фото УНІАН

Сьогодні у районі населеного пункту Золоте-4 вилучено 9 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил, тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.

Читайте такожУ США вітають розведення сил у Золотому і закликають РФ вивести всі сили з Донбасу

Відео дня

Зокрема, фахівці продовжують технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очистку місцевості забрудненої вибухонебезпечними предметами. До цих робіт залучено 5 груп Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

«Сьогодні було обстежено 10,4 га території та вилучено 9 вибухонебезпечних предметів. Роботи з розмінування, за графіком, триватимуть до 9 листопада», - йдеться у повідомленні.

Також, відзначили в штабі, українська сторона продовжує підготовку до розведення сил і засобів на ділянці №3 (Богданівка - Петрівське). Початок практичних заходів попередньо заплановано на 8 листопада 2019 року за умови дотримання режиму тиші на цій ділянці протягом 7 діб.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що заходи із розведення військ у Золотому завершено, ця територія абсолютно безпечна й перебуває під контролем МВС України. 3 листопада там почався процес розмінування та демонтажу демілітаризованої зони.

Міністр додав, що дата початку розведення військ у Петрівському буде переглядатись через обстріли бойовиків, які відбулись на цій ділянці 30 жовтня. 

Ще у серпні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав умови для зустрічі глав держав "нормандського формату". Серед них - розведення сил і засобів біля Станиці Луганської, а також Петрівського та Золотого, а також фіксація "в правовому сенсі" "формули Штайнмаєра".