Ілюстрація / REUTERS

Окупанти провокують українських військових на вогонь у відповідь поблизу ділянки розведення сил Богданівка-Петрівське.

Як повідомляє у Facebook прес-центр операції Об’єднаних сил, «попри заяви про мирні ініціативи, російські окупаційні війська здійснюють провокації щодо зриву процесу розведення сил та засобів».

Читайте такожРозведення сил до "нормандської зустрічі" більше не буде – глава комітету з нацбезпеки

Відео дня

Так, зокрема, у районі ділянки розведення №3 поблизу населених пунктів Богданівка та Петрівське на Донеччині збройні формування Російської Федерації дві доби поспіль ведуть вогонь по позиціях Об'єднаних сил неподалік межі вищезазначеної ділянки.

«Вчора вдень противник вів вогонь з великокаліберного кулемету з напрямку Вікторівки по наших позиціях в районі Новогнатівки. Сьогодні ж зранку, протягом півгодини, російські окупанти стріляли з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів по укріпленнях Об'єднаних сил неподалік Старогнатівки. Вогонь вівся з напрямку Петрівського», - сказано у повідомленні.

У прес-центрі зазначили, що ворог, ведучи вогонь з правого та лівого флангу за межами ділянки розведення, провокує українських військових на вогонь у відповідь та розраховує зафіксувати обстріли у межах ділянки №3.

«Надалі російська сторона планує використати ці матеріали для звинувачень України на світовій арені у порушенні мирного процесу», - наголошується у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 9 листопада розпочалось, а 11 листопада було завершено розведення сил і засобів у районі Богданівки і Петрівського.

13 листопада на цій ділянці розпочалася практична фаза розмінування території.