Кравченко висловив подяку бійцям ООС \ фото УНІАН

Командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що бійці Збройних сил на передовій створили належні умови для відновлення територіальної цілісності України.

Читайте такожПісля досягнення миру армія залишатиметься в пріоритеті: Зеленський звернувся до військових (відео)

Про це йдеться у його привітанні з Днем ЗСУ, розміщеному на сторінці штабу ООС в Facebook.

Відео дня

«Дорогі бойові побратими! Щиро вітаю вас з професійним святом - Днем Збройних сил України! 28 років новітньої історії українського війська - це тернистий шлях від становлення, спроб знищення до вагомих досягнень, міжнародного та всенародного визнання», - зазначив він.

За словами командувача, сьогодні ЗСУ перебувають в авангарді боротьби українського народу проти російської з6ройної агресії.

«Саме завдяки мужності та героїзму наших воїнів на передовій створено належні умови для відновлення територіальної цілісності та здійснення комплексу реформ з модернізації країни», - наголосив він.

«З нагоди свята висловлюю щиру вдячність всьому особовому складу Об'єднаних сил за сумлінне виконання службового обов'язку, вірність військовій присязі та активну громадянську позицію. У цей урочистий день бажаю всім військовослужбовцям та їхнім родинам міцного здоров'я, щастя, добробуту і вдачі на шляху реалізації усіх планів і задумів!», - підкреслив Кравченко.

*** Сьогодні, 6 грудня, відзначають День Збройних сил України. Ця дата встановлена згідно з постановою Верховної Ради № 3528-ХІІ від 19 жовтня 1993 року.

6 грудня 1991 року Верховна Рада ухвалила закони «Про Збройні сили України» та «Про оборону України».