Голова місії США в ОБСЄ Джеймс Гілмор / фото USOSCE/Gower

Сполучені Штати закликають до відновлення контролю Україною над своїм міжнародним кордоном з Росією для проведення демократичних виборів нині на окупованій частині Донбасу.

Про це сказав голова місії США в ОБСЄ Джеймс Гілмор, передає РБК-Україна.

Він також додав, що незаконні збройні формування також повинні будуть покинути українську територію.

Відео дня

"Вільні та справедливі вибори повинні проходити під українським контролем і в безпечних умовах, коли російські сили і незаконні збройні формування будуть виведені з території України", - підкреслив Гілмор.

Читайте такожРНБО україни ратифікувала один з п'яти сценаріїв реінтеграції Донбасу

Він також навів у приклад дані спостерігачів ОБСЄ, які документують потік залізничних вагонів, вантажних автомобілів та військової техніки, які щодня переміщуються з Росії на схід України.

"Цей неконтрольований потік персоналу і техніки є прямим викликом зусиллям по підготовці до проведення вільних і справедливих місцевих виборів на Донбасі", - сказав Гілмор.

Він також від імені США закликав Росію "дати вказівку своїм довіреним особам припинити переслідування Спеціальної моніторингової місії, як того вимагають зобов'язання Москви за Мінськими угодами".

Нагадаємо, раніше в Сполучених Штатах Америки закликали Російську Федерацію вивести її війська і незаконні збройні формування з окупованого Донбасу і відновити контроль України над кордоном для проведення чесних виборів в регіоні.