REUTERS

Як повідомили сьогодні УНІАН у прес-службі прокуратури Донецької області, директор шахти, входячи до злочинної групи, разом зі спільниками незаконно заволодів майном ДП «Донецька залізниця» - локомотивами і залізничними коліями, чим заподіяв шкоду державному підприємству на суму понад 430 млн грн.

Після цього, маючи у своєму розпорядженні засоби і механізми для навантаження й відправлення незаконно видобутого на непідконтрольній території вугілля, директор шахти, використовуючи підроблені документи, реалізував енергетичним підприємствам України майже 4 тис. тонн вугільної продукції на суму понад 4 млн грн. В подальшому ці гроші були направлені на фінансування терористичної організації.

Читайте такожЕкс-очільника СБУ Якименка підозрюють у фінансуванні тероризмуЗловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2.ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Відео дня