REUTERS

Сьогодні окупанти шість разів порушили режим тиші на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook, противник обстрілював українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив два обстріли по наших позиціях, а саме: неподалік Мар’їнки - з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; поблизу населеного пункту Піски - з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Відео дня

Читайте такожОБСЄ зафіксувала танки та гаубиці окупантів, розміщені з порушенням лінії відведення на Донбасі

Крім того, чотири ворожі обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": неподалік Оріхового - з міномету калібру 120 мм противник випустив 2 міни; три рази поряд з Новотошківським - з міномету калібру 120 мм - 4 міни та з 82-мм міномету - 14 мін.

"Українські захисники давали адекватну відповідь з дозволеного озброєння, змушуючи противника припиняти обстріли. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає", - йдеться в повідомленні.

У штабі уточнили, що на ділянці розведення №1 в районі Станиці-Луганської ситуація залишається стабільною - режим тиші дотримується, а на ділянках розведення №2 (в районі Золотого) та №3 (в районі Богданівки та Петрівського) - тривають заходи щодо дотримання режиму тиші.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу, 28 січня, збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.