На Півночі України відбулися навчання / фото facebook.com/GeneralStaff.ua/

На півночі України прийшли батальйонні тактичні навчання з відбиття атаки умовного ворога та переходу у контрнаступ з бойовою стрільбою.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

Читайте такожОкупанти вчора активно гатили по ЗСУ під Донецьком та Новотошківським: у хід йшла заборонена зброя

Відео дня

«4 лютого на півночі України пройшла завершальна фаза батальйонних тактичних навчань з бойовою стрільбою», - йдеться в повідомленні.

За основу легенди військові взяли реальні ситуації, що постійно трапляються в зоні бойових дій на Донбасі: «Піхотний підрозділ веде оборону ввіреної ділянки, противник намагається її прорвати, та, отримавши відкоша, відкочується на попередні позиції. Але нинішні навчання відрізнялися іншим, ніж завжди, фіналом. Відбившись, наші підрозділи переходять в рішучий контрнаступ та відкидають ворога з його попередніх позицій».

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський відзначив успішність проведених навчань.

«Ми робимо висновки. Відпрацьовуємо актуальні на лінії зіткнення теми. Також. Ви це бачили. Навчання почалися з дій груп снайперів, які достатньо ефективно уразили цілі противника і забезпечили початок ведення бойових дій самою бригадою», - сказав Сирський.

Під час навчань були залучені артилерія, танки та піхота.

Командир 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Іван Гараз запевнив у готовності підрозділу вести активні бойові дії. «Навіть у Москві добре знають про нашу бригаду. Частина є однією із найбоєздатніших в ЗСУ саме тому, що ми ретельно підходимо до відбору особового складу і надзвичайно відповідально ставимося до власного фахового і морального рівня», - наголосив Гараз.