Вогонь відкрили з протитанкової керованої ракети / фото lug.gp.gov.ua

Прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження через загибель військовослужбовця Збройних сил України і поранення ще чотирьох українських військових.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Читайте такожРосійські окупанти вдарили по житлових будинках в Красногоріці із важкої артилерії

Відео дня

За даними слідства, 1 березня було відкрито вогонь з протитанкової керованої ракети (ПТКР) по військовому вантажному автомобілю, який розвозив харчові продукти.

Вогонь відкрили з протитанкової керованої ракети, приблизна відстань до автомобіля становила 3500 метрів, що свідчить про прицільність пострілу.

"У безпосередній близькості від місця обстрілу - житлові будинки цивільного населення, про що противнику було добре відомо", - зазначають у прокуратурі.

У ході огляду місця події вилучено елементи ракети, за допомогою яких приймалися команди для її керування та транспортний засіб, які будуть направлені для проведення відповідних експертиз.

фото lug.gp.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, збройні формування Російської Федерації застосували протитанковий ракетний комплекс поблизу Нижньотеплого, в результаті один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, двох поранено, ще двоє дістали бойове ураження.