REUTERS

На засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську з участю глави ОПУ Андрія Єрмака і заступника керівника Адміністрації Путіна Дмитра Козака домовилися про одночасне відкриття двох контрольних пунктів виїзду-в’їзду на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні Офісу президента.

Читайте такожБойовики на Донбасі двічі обстріляли українських військових, одного поранено

Відео дня

На зустрічі також порушили питання обміну утримуваними особами та остаточного погодження списків осіб на взаємне звільнення в Україні й на території ОРДЛО.

Українська і російська сторони обговорили питання розведення сил і засобів й одночасного відкриття КПВВ у Золотому і Щасті.

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого українська делегація на переговорах ТКГ у Мінську заявила, що системні порушення російськими окупантами режиму припинення вогню відкидають назад процес мирного врегулювання. Українська сторона знову закликала Росію забезпечити режим припинення вогню, відкрити нові контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування, звільнити утримуваних осіб, надати допуск представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Також українська сторона закликала Російську Федерацію встановити необхідні засоби контролю за епідеміологічною безпекою на лінії розмежування у зв'язку із загрозою поширення нового коронавірусу.

6 березня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в Мінську на засіданні ТКГ 11 березня продовжиться обговорення питання щодо визначення нових ділянок розведення сил і засобів від лінії розмежування на сході України.