REUTERS

Тристороння контактна група в Мінську не зуміла затвердити нові ділянки для майбутнього розведення військ.

Про це за підсумками вчорашнього засідання в режимі відеоконференції повідомив заступник командувача операцією Об'єднаних сил, представник України у підгрупі з питань безпеки ТКГ Богдан Бондар, пишуть "Новости Донбасса".

Винна у відсутності прогресу, за його словами, російська сторона.

Відео дня

"Є певні зрушення, але вони блокуються російською стороною для того, щоб зірвати виконання рішення попереднього саміту "нормандського формату" 9 грудня і не допустити перспективу нової зустрічі лідерів "четвірки", - пояснив він.

Україна і Росія, зазначає Бондар, пропонують свої варіанти розведення. "Але під надуманими приводами російська сторона відмовляється врахувати позицію України. Ми говоримо, що готові врахувати позицію Росії, але поки що прийти до компромісу не вдалося", - заявив він.

Читайте такожУкраїнські військові на Донбасі збили російський безпілотник вартістю $2 мільйони

На його думку, основна перешкода до досягнення домовленостей - небажання Росії визнавати себе стороною конфлікту на Донбасі.

"Головний меседж російської сторони: є одна сторона, а друга - представники окремих районів Донецької та Луганської області. Мовляв, ви самі домовтеся, а ми це підтримаємо", - розповів він.

Бондар також висловив сумнів, що переговірникам вдасться домовитися про розведення в ході засідання в середу, яке також пройде в режимі відеоконференції.

"Дуже складно домовитися безпосередньо керівникам, коли немає домовленості в підгрупі на рівні експертів", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше в російському МЗС заявили, що Україна відмовилася створювати "консультативну раду" з бойовиками.