REUTERS

Про це повідомляє «5 канал».

Зазначається, що вночі із полону російських терористів визволили трьох українських військовослужбовців, яких бойовики захопили взимку поблизу Донецького летовища.

Це військовослужбовці 80-ї та 81-ї бригади Збройних сил України, а також боєць 25-го батальйону "Київська Русь". Полонених утримували в підвалі колишньої будівлі СБУ в Донецьку. За даними керівника операції, радника заступника міністра борони Василя Будика, нині терористи в Донецькій і Луганській областях утримують щонайменше понад 100 українських громадян – військових і цивільних. Ще близько 200 вважають зниклими безвісти.

Відео дня

Звільнені бійці розповіли, що бойовики намагалися вибити з них інформацію про американських солдатів, які начебто воюють на Донбасі. "Там лише питання і допити. Навіщо прийшли на мою землю? І в основному про американців, коли інструктували американці, з чого стріляють американці? І скільки американців? Це основні питання", - розповіли визволені українські бійці Юрій Цереленко та Станіслав Паплінський.

Читайте такожБойовики продовжують утримувати в полоні близько 400 чоловік – Центр з обміну полоненими

"Ставилися спочатку як до всіх, потім вже якось на те ніхто уваги не звертав… мабуть у звичку увійшло, чи... по різному ставилися", - зазначив звільнений військовий Олександр Мошонкін.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на прес-центр Служби безпеки України, з полону звільнено трьох українських військовослужбовців.

«Щойно звільнено із заручників так званої «ДНР» троє бійців Збройних сил України. Зокрема, звільнено військовослужбовців 80-ї бригади, 81-ї бригади ЗСУ, а також бійця 25-го батальйону «Київська Русь»», – йдеться в повідомленні.

У середу, 5 серпня, Тандіт повідомив, що Служба безпеки України у Мінську представила список зі 183 полонених українців.

24 липня Тандіт повідомив про 200 полонених, близько 60 – цивільні особи, решта належать до Збройних сил і добровольчих батальйонів.

За його словами, наразі з полону бойовиків звільнені понад 2800 людей.