Велика частина обстрілу позицій сил АТО зафіксована на Луганському напрямку / facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу бойовики 18 разів відкривали вогонь по підрозділам українських захисників, порушуючи "хлібне перемир'я"

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Шість обстрілів найманці здійснили, застосовуючи міномети.

Відео дня

На Приморському напрямку близько 9 години ночі бойовики обстріляли з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів укріплення в районі Водяного. А вже під кінець доби супротивник із стрілецької зброї обстріляв бійців сил АТО, які тримають оборону поблизу Павлополя.

Читайте такожКомбриг розповів подробиці знешкодження ДРГ бойовиків під Жолобком (фото)

На Донецькому напрямку було зафіксовано 7 випадків порушення режиму припинення вогню. Вдень позиції в районі Луганського, що на Світлодарській дузі, накрили вогнем з гранатометів. Окупанти застосовували міномети калібру 120 і 82 мм, гранатомети і стрілецьку зброю різного калібру біля Кам'янки. Крім того, 82-міномети і піхотне озброєння окупанти неодноразово застосовували в передмісті Авдіївки.

Бойовики 9 разів порушили "режим тиші" на Луганському напрямку. На початку доби вони випустили кілька мін калібру 82 мм по позиціях українських захисників неподалік Жовтого. На світанку ворожі снайпери намагалися потрапити у військовослужбовців ВСУ, які тримають оборону в районі Попасній і Новотошківського. Вороги били з автоматичних гранатометів станкових в районі Новотошковского, а поблизу Щастя - з 82-мм мінометів. Поблизу Кримського зафіксовано факт використання противником міномета калібру 120-мм, а неподалік від Новоолександрівки - гранатометів і великокаліберних кулеметів. Біля Новозванівки терористи били зі стрілецької зброї.

"Втрат серед українських вояків в результаті обстрілу ворожих вчора не було", - відзначили в штабі.

Нагадаємо, журналіст розкрив подробиці бою на Донбасі, в якому зник підполковник НГУ.