Ілюстрація / REUTERS

В зоні АТО за минулу добу після 18:00 російсько-окупаційні угруповання дещо посилили обстріли українських позицій, використовуючи переважно стрілецьку зброю, передає прес-центр штабу АТО в Facebook. 

Найбільш агресивні провокації бандитів були на Донецькому напрямку. Тут, ввечері, ворог майже 2 години бив з гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БПМ по українських захисниках на шахті Бутівка. Також, двічі під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти на південних околицях Авдіївки та поблизу селища Луганське. 

Читайте такожВдень ситуація в зоні АТО залишається переважно спокійною, бойовики активізуються в ввечері - штаб

Відео дня

На Луганському напрямку, ввечері, злочинці застосовували стрілецьку зброю і гранатомети неподалік Новоолександрівки, Станиці Луганської та Новотошківського.

На Маріупольському напрямку противник обстрілював з великокаліберних кулеметів та гранатометів українські укріплення у Водяному. 

"Варто додати, що цієї доби майже на кожен провокативний обстріл з боку бойовиків, сили АТО вогнем у відповідь, примушували противника до миру. Тож більшість вогневих контактів були не тривалі", - додали у відомстві.

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 21 раз порушили перемир’я. Тричі ворог застосовував міномети, 14 разів – гранатомети, один раз бив з озброєння БМП. Втрат серед українських військових немає. 

Як відомо, на Луганщині внаслідок обстрілу бойовиків поранений 70-річний чоловік.