фото Минобороны Украины

Із початку цього року на Донбасі 68 цивільних осіб загинули, 315 отримали поранення.

Про це повідомив голова Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні Ертурул Апакан, посилаючись на нещодавно опублікований тематичний звіт СММ ОБСЄ "Жертви серед цивільного населення на сході України", повідомляється на сторінці місії в Facebook.

"Посол зазначив, що в 2017 році цивільне населення як і раніше страждає через конфлікт. СММ уже підтвердила 383 жертви серед цивільного населення: 68 загиблих і 315 поранених", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожМісія ОБСЄ констатує зменшення рівня насильства на Донбасі

Апакан зазначив, що на сторони покладено відповідальність щодо вжиття заходів, спрямованих на обмеження впливу конфлікту на цивільне населення.

«Зокрема, вони повинні відмовитися від практики розміщення особового складу та військової техніки в житлових районах і поблизу них, а також припинити застосування неприцільного озброєння та озброєння непрямого наведення, а саме, мінометів і артилерії, включаючи реактивні системи залпового вогню, в районах проживання цивільного населення», - сказав посол.

Голова СММ відзначив постійну необхідність інформування про мінну небезпеку й закликав усі сторони конфлікту, відповідно до вже взятих на себе зобов'язань, забезпечити значний прогрес у роботі з позначення, огородження та складання карт замінованих районів.