Юлії Толопі втретє відмовили у громадянстві / фото Facebook

Державна міграційна служба втретє відмовила російському добровольцеві Юлії Толопі, яка воювала в АТО на стороні Україні. Вона заявляє, що змушена повертатися в Росію, де її розшукує ФСБ. Про це Толопа написала на своїй сторінці в Facebook.

"Завтра я вимушено повертаюсь в Росію! Це вимога української міграційної служби. Втретє вони відмовили мені на підставі того, що в мене немає довідки про несудимість з РФ. В Росії мене розшукує ФСБ. За те, що я приїхала добровольцем протидіяти російській окупації", - розповіла дівчина.

Читайте також"Повернутися до Росії на танках": Іноземці-добровольці розповіли, чому вирішили воювати за український Донбас

За її словами, вона з самого початку війни, з літа 2014 року, служила в батальйоні "Айдар", нещодавно закінчила службу в 58 бригаді.

"Отож коротко: доброволець з Росії, була спершу штурмовиком, командиром БМП, звільняла Луганщину. Потім займалась аеророзвідкою. Поранення, контузії", - сказала Толопа.

Вона підкреслила, що їй не допомогли депутатські запити та подання на ім’я президента від міністра.

"Мені не дають громадянство. Мене посилають на територію РФ, в російське консульство просити довідку про несудимість", - пояснює вона.

Дівчина побоюється, що її в Росії або у консульстві РФ її можуть викрасти співробітники ФСБ.

Також Толопа зазначила, що не може відправити в російське консульство свого представника, оскільки є пряма вимога бути там особисто.