СБУ

Співробітники Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях затримали колишнього депутата Великоновоселківської районної ради Донецької області, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що в травні 2014 депутат організував і провів мітинг серед жителів селища Велика Новосілка. Зловмисник публічно звертався із закликами до відділення регіону від України і створення фейкової «ради донецької народної республіки».

Читайте такожВтекли від "русского мира": журналіст розповів, як і де живуть діти ватажків "ЛДНР"

Відео дня

Після провального референдуму депутат втік з селища і тривалий час переховувався від правоохоронців у південно-східних регіонах України, де намагався налагодити свій бізнес. Зловмисник був оголошений у розшук.

Співробітники СБ України встановили місцезнаходження колишнього депутата і на підставі рішення суду затримали його в Запорізькій області. Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України та взято під варту. Триває досудове слідство.

Як повідомляв УНІАН, амністованого лідера харківського "антимайдана" оголосили в розшук. Він не з'явився в суд за звинуваченням у нанесенні тілесних ушкоджень іншій особі, коли ще перебував в СІЗО.