Ілюстрація REUTERS

 Бойовики на час закриття на лінії розмежування КПВВ «Станиця Луганська» запропонували громадянам альтернативний шлях на контрольовану Україною територію - через Росію, довжиною 250 км.

Читайте такожСЦКК очікує на збільшення потоку цивільних з окупованих територій через ситуацію в "ЛНР"Про це йдеться у повідомленні Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), розміщеному на сайті Міноборони.

Нагадується, що з 9 по 10 грудня КПВВ «Станиця Луганська» закрито у зв’язку з проведенням ремонтних робіт на мосту.

Відео дня

Враховуючи нагальні потреби жителів регіону, Українська сторона СЦКК запропонувала здійснювати пропуск осіб через КПВВ «Золоте».

«Натомість ватажки ОРЛО в черговий раз заблокували зазначену ініціативу та перешкоджають навіть тимчасовому відкриттю підготовленого КПВВ «Золоте», - зазначається у повідомленні.

«Водночас, так зване «керівництво» ОРЛО запропонувало абсурдний варіант - проїзд через неконтрольований пункт пропуску «Ізварине», згідно якого луганчани будуть вимушені двічі перетинати державний кордон України та долати відстань понад 250 кілометрів», - додали в Українській стороні СЦКК.

«Таке зневажливе рішення очільників бойовиків може бути розцінене тільки як знущання над місцевим населенням та повне нехтування їх правами та інтересами», - наголосили в Українській стороні СЦКК.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно було домовлено, що 9-10 грудня в тестовому режимі на час ремонту мосту на КПВВ у Станиці Луганській працюватиме КПВВ «Золоте». Заплановано, що пункт «Станиця Луганська» відновить роботу 11 грудня.

Ремонтні роботи на мосту поблизу КПВВ «Станиця Луганська» розпочались сьогодні за планом.

Українська сторона відкрила з свого боку пункт пропуску «Золоте», а терористи відмовились це зробити.

В рамках раніше досягнутих Тристоронньою контактною групою із врегулювання ситуації на Донбасі домовленостей українська сторона тричі робила спроби відкрити пішохідний і транспортний рух через пункт пропуску «Золоте». Востаннє це було 20 жовтня поточного року. Однак окупанти відмовлялися від взятих на себе зобов'язань.