В Світлодарську спостерігачі чули спочатку 5 невизначених вибухів / Фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляють, що за добу зафіксували 414 вибухів у Донецькій та Луганській областях. Про це йдеться у звіті місії у період з 19:30 9 січня до 19:30 10 січня, опублікованому на сайті ОБСЄ.

Читайте такожВ ОБСЄ розповіли подробиці нападу бойовиків на спостерігачів

"У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 410 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 235 вибухів)", - сказано у звіті.

Відео дня

Зокрема, в ніч на 10 січня камера спостерігачів місії в районі Донецької фільтрувальної станції зафіксувала 48 вибухів, спричинених невизначеним озброєнням. Ще було зафіксовано проліт 270 снарядів (126 із заходу на схід, 135 зі сходу на захід, а інші 9 з інших напрямків, в тому числі з північного заходу на південний схід і навпаки, а також з півдня на північ).

Також впродовж дня 10 січня спостерігачі, перебуваючи на залізничній станції в окупованій Ясинуватій (16 км на північний схід від Донецька), протягом трьох з половиною годин чули 90 невизначених вибухів та щонайменше 900 черг та пострілів з великокаліберного кулемета та стрілецького озброєння відповідно на відстані 1-7 км з боку південного заходу на північ.

Крім того, у Світлодарську спостерігачі чули спочатку 5 невизначених вибухів, а потім ще 45 - на відстані 4-5 км з боку південного сходу, півдня та південного заходу.

Разом з тим місія фіксувала вибухи в окупованих Дебальцевому, Горлівці, селищі Грозному та контрольованому Україною Широкиному.

"У Луганській області Спеціальна моніторингова місія задокументувала менше порушень режиму припинення вогню (чотири вибухи), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (6 вибухів)", - сказано у звіті.