Жданов порівняв танки Abrams і Т-90 / колаж УНІАН, фото Reuters, Міноборони РФ

Американські танки Abrams набагато більш живучі і маневрені на полі бою, ніж найсучасніші російські Т-90, вважає військовий експерт Олег Жданов.

Порівнюючи танки, він зазначив, що Abrams і Т-90 приблизно схожі за характеристиками, але у них абсолютно різні броня і двигуни.

"Abrams більш живучий на полі бою за рахунок броньованості, і він більш маневрений, навіть попри те, що важче на 11 тонн. Чому? Тому що у нього двигун потужніший на 200 з чимось кінських сил. Газотурбінний двигун високооборотний, він дає маневреність. Плюс система управління вогнем, яка стоїть на Abrams, набагато краще, ніж на Т-90", - сказав Жданов.

Відео дня

За словами експерта, особисто він віддав би перевагу важкому Abrams саме за рахунок того, що він володіє "більшою живучістю":

"З питання живучості танка і виживання екіпажу Т-90 програє капітально. Екіпаж сидить серед боєприпасів. У Abrams боєкомплект відокремлений від бойового відділення... Це дає шанси екіпажу вижити при влучанні... І сама конструкція танка Abrams краще і більш витриваліша, ніж у Т-90".

Жданов нагадав, що російські танки Т-90 - це "глибока модернізація" Т-72, а Т-72 - "глибока модернізація" Т-34.

"Тобто, концепт танка зберігся з часів Т-34", - заявив експерт.

Танки Abrams в Україні - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 25 вереснястало відомо, що перші танки Abrams вже в Україні.

Пізніше The Washington Post з посиланням на високопоставленого українського військового чиновника повідомила, що на даний момент Україна отримала менше половини обіцяних американських танків M1 Abrams. Швидше за все, мова йде про 10 танках.

Вас також можуть зацікавити новини: