Росіяни під час атаки дронами не були впевнені у можливостях своїх зенітно ракетно-гарматних комплексів, вважає аналітик / фото wikipedia.org

Під час атаки дронами у вівторок, 30 травня, протиповітряна оборона Москви діяла панічно і максимально непрофесійно - для протидії безпілотникам масово використовувалися комплекси радіоелектронної боротьби, і через це життя людей опинилися у небезпеці.

Про масштабне використання росіянами комплексів РЕБ свідчить той факт, що у водіїв таксі масово вимикалися навігатори, написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко на своєму каналі в Telegram.

"Річ у тім, що три дрони, які врізалися в житлові багатоповерхівки, були збиті саме за допомогою РЕБ. Застосування РЕБ у місті не просто не бажане, воно небезпечне! Адже РЕБ не знищує дрон, начинений вибухівкою, а збиває його з курсу, грубо кажучи "садить". А робити це в місці з густою житловою забудовою несе загрози...", - зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, якщо використовувати засоби радіоелектронної боротьби, то начинений вибухівкою безпілотник може стати неконтрольованим. Коваленко додав, що, судячи з опублікованих відомостей, росіяни не змогли взяти під контроль дрони.

"Тобто, ППО в Москві діяло сьогодні максимально непрофесійно і панічно, піддаючи життя москвичів небезпеці, а самі РЕБ використали ще й тому, що не були впевнені в можливостях своїх ЗРК (зенітно-ракетних комплексів - Ред.) і ЗРПК (зенітно ракетно-гарматних комплексів - Ред.) з перехоплення цих цілей. Позорище. Просто дике позорище...", - додав оглядач.

Атака на Москву дронами - сьогодні це варто знати

У Москві вранці 30 травня були вибухи. Мер міста Сергій Собянін повідомив, що унаслідок атаки безпілотників трохи пошкоджені кілька будівель. У мережі з'явилася інформація, що три дрони поцілили в житлові будинки на Ленінському проспекті, а також на вул. Профспілкова і Атласова.

За непідтвердженими відомостями, на підльоті до столиці РФ нібито ліквідували 13 БПЛА. Спікер президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков стверджував, що російська ППО "добре" спрацювала.

Вас також можуть зацікавити новини: