Росія запустила "Шахеди" дивним маршрутом, намагаючись завдати шкоди Україні / фото ua.depositphotos.com

Нічний запуск 39 ударних БПЛА "Шахед" по Україні - це проба пера з боку Росії, яка може супроводжуватися більш серйозними ударами по нашій енергетиці.

По це заявив військово-політичний аналітик Олександр Коваленко. За його словами, не можна стверджувати, що сьогодні Росія почала "кампанію ударів" по критичних об'єктах інфраструктури. Водночас, за підсумками нічної атаки, є влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури Одеської області. 

"Власне, почалися удари по енергетиці? Не думаю, що це саме вони. Швидше проба пера після тривалого промацування нашого ППО невеликими групами дронів і пусками Х-59, Х-31П", - вважає Коваленко.

Відео дня

Він акцентував, що цього разу група дронів ворога рухалася за неоднорідним маршрутом. Повітряна тривога через їх запуск почалася напередодні близько 20:00 і завершилася лише рано вранці, в районі 4:00. 

Тобто деякі дрони довелося досить довго відстежувати силам ППО: "Це говорить про проходження їх маршрутів по слабозахищених ділянках, де як була відсутня ешелонована ППО, так і мобільні групи перехоплення в достатній кількості", - заявив експерт.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну РФ використала у війні 196 дронів-камікадзе Shahed-131/136, нагадав Коваленко.

Росія запустила десятки дронів по Україні - підсумки атаки

У ніч на 18 листопада армія РФ атакувала Україну десятками дронів "Шахед": ворог запустив 38 БПЛА, більшу частину цілей збили повітряні сили ЗСУ України. Зокрема, вранці відомство повідомило про ліквідацію 29 дронів. Також повітряне командування "Південь" повідомило про ліквідацію 8 БПЛА.  

БПЛА подолали мало не 1000 км, щоб дістатися до Києва, але були збиті. Водночас в Одеській області ворог влучив по одному з об'єктів енергетичної інфраструктури.

Вас також можуть зацікавити новини: