Росіяни страчують українських бійців / фото УНІАН

Російські загарбники скоїли воєнні злочини, розстрілявши українських військовополонених у Донецькій області, заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

"Не бажаючи залишати полонених живими, окупанти умисно вбивають українських захисників", - зазначив Лубінець.

Омбудсмен наголосив, що страта військовополонених - це грубе порушення норм міжнародного гуманітарного права та Женевської конвенції про поводження військовополоненими.

Відео дня

"Це тяжкий міжнародний злочин, за який буде суворе покарання", - відзначив він.

Лубінець звернувся до світової спільноти звернути увагу на чергові воєнні злочини РФ і на те, що Росія, захопивши певні території, продовжує рухатися далі.

"Для країни-агресорки не існує кордонів, де вона зупиниться. Росію зупинить лише сила, згуртованість та страх перед відповідальністю, бо безкарність провокує породження ще більшого зла", - зазначив Лубінець.

Він зауважив, що під час моніторингу медіа виявив повідомлення про розстріл 6 полонених оборонців механізованої бригади ЗСУ на одній з позицій у Авдіївці. Українські захисники були важкопоранені, не могли пересуватись самостійно та чекали на евакуацію.

Також він виявив відеозапис з фрагментом вбивства ще двох українських воїнів поблизу с. Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як під час штурму українських позицій солдат РФ стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім у другого.

Авдіївка - розстріл військовополонених українців

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти поширили у мережах кадри з тілами розстріляних українських бійців. Українські захисники на цих відео змогли впізнати своїх побратимів.

Цих бійців залишили на оточеній росіянами позиції "Музей" ("Зеніт") в Авдіївці.

Вас також можуть зацікавити новини: