Удар "Точкою-У" по АЗОМу / скріншот

Підрозділи "Групи Вагнера" в Бахмуті зазнали важких втрат і сильно ослабли в результаті всього лише одного вдалого прильоту по їхній базі на заводі АЗОМ. Про це заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

Раніше в мережі поширилося відео, як українська тактична ракета "Точка-У" завдає удару по АЗОМу, де окупанти влаштували базу. На думку, Коваленка, у цієї події є два дуже важливих значення.

"По-перше, цей удар значно вплинув на боєздатність "вагнерівців" у північному секторі міста - промці. Справа в тому, що у них і так там справи йдуть не найкращим чином, причому настільки, що південний сектор, схоже, був обраний командуванням РОВ як більш пріоритетний і перспективний", – говорить експерт.

На його думку, удар по АЗОМу ще більше посилив проблеми росіян на цій ділянці. 

Друге важливе значення даного прильоту - у самому факті застосування "Точки-У". Донедавна вважалося, що у ЗСУ вони закінчилися або в гострому дефіциті.

"Можливо, ситуація стала виправлятися. У будь-якому випадку, про те, наскільки часто собі можуть дозволити ЗСУ застосовувати дані комплекси, ми дізнаємося найближчим часом і з цього зможемо робити більш ґрунтовні висновки", - зазначив Коваленко.

Ситуація в Бахмуті сьогодні

За словами полковника СБУ Романа Костенка, ситуація в Бахмуті змінюється дуже швидко і часто залежить від зовнішніх факторів. Наприклад, характер боїв у місті значною мірою визначається тим, хто сьогодні отримав свіжу партію боєприпасів – українські захисники чи російські окупанти.

За даними американського Інституту вивчення війни, за минулу добу російські війська не досягли жодних підтверджених успіхів у Бахмуті і його околицях. Аналітики вважають, що уповільнення темпів наступу спричинив зокрема і погодний фактор.

Вас також можуть зацікавити новини: