У Бахмуті для ворога влаштували пастку, зазначив Олексій Арестович / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Місто Бахмут в Донецькій області для українських військових важливе лише у тому плані, що там для російських загарбників влаштовано пастку.

Наші воїни утримають Бахмут, поділився думкою радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович в інтерв'ю журналісту й засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

За його словами, навіть якщо уявити неймовірну річ, що захисники України покинули Бахмут, то це абсолютно нічого не вирішує.

Відео дня

"…Він навіть оперативно неважливий. Він не має жодного значення, по суті. Тобто він важливий лише в одному: ми їм влаштували пастку, де палимо їхні останні резерви. Вони можуть, звісно, ще зібрати, але поки що є", - сказав співрозмовник.

Арестович додав, що на цьому напрямку українські бійці на день "виводять із ладу, мабуть, батальйон (400-800 осіб - Ред.)".

Бої за Бахмут 2022 - що треба знати

За Бахмут точаться жорстокі бої, ворог зазнав величезних втрат. 

На початку грудня Олексій Арестович говорив, що супротивник хоче оточити місто - вийти на захід від нього і сподівається перерізати трасу Костянтинівка - Бахмут.

17 грудня Генштаб Збройних сил України повідомив, що на Бахмутському й Авдіївському напрямках загарбники безуспішно продовжують намагатися прорвати нашу оборону.

Варто зазначити, що загальні втрати Росії в Україні станом на 17 грудня становлять близько 97 тисяч 690 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: