Фото УНІАН, Сергій Ревера

Майже у 90% загиблих у Бучі Київської області кульові, а не осколкові поранення.

Про це розповів мер Бучі Анатолій Федорук в інтерв'ю DW.

У Бучі повністю зруйновані 112 приватних будинків, а 18 багатоквартирних будинків отримали важкі артилерійські пошкодження і згоріли. Станом на 6 квітня відомо про 320 загиблих мирних жителів міста.

Відео дня

За словами Федорука, кількість виявлених тіл з кожним днем зростає. При цьому загиблих знаходять у приватних будинках, парках, скверах, де людей ховали, коли не було обстрілів.

Виявлено кілька місць з масовими похованнями. Одне з них – на території підприємства "Украгропостав".

"Там російські окупанти склали тіла людей практично як дрова, із зав'язаними руками", – зазначив Федорук.

Крім того, масові поховання знайшли на вулицях Вокзальна, Яблонська та на території дитячого табору "Променистий".

Федорук зазначив, що після підрахунку імена загиблих громадян Бучанської громади та з сусідніх громад будуть оприлюднені. Над списками працюють правоохоронні органи.

Різанина в Бучі

Як повідомляв УНІАН, увечері 2 квітня з'явилася інформація від Генштабу ЗСУ про остаточне звільнення всієї Київської області від російських окупантів.

Після цього стала з'являтися інформація про звірства окупантів. Російський вбивали і ґвалтували, знущалися і катували людей. На шокуючих фото з Бучі, які згодом з'явилися в мережі, можна побачити, що окупанти вбивали пов'язаних людей.

Під час зачистки від ДРГ та нерозірваних боєприпасів у Бучі українські захисники знайшли братську могилу з понад 280 тілами мирних жителів з ознаками насильницької смерті. На узбіччях валялися тіла застрелених жінок, які окупанти не встигли спалити.

Вас також можуть зацікавити новини: