Путін розв'язав війну через образу і заздрість, заявив Гудков / фото REUTERS

Екс-депутат Держдуми Геннадій Гудков назвав причини, через які кремлівський диктатор Володимир Путін розв'язав кровопролитну війну проти України.

Як він зазначив, однією з таких причин було бажання Путіна будь-якою ціною утримати владу: "У 2014 році він окупував Крим, і у нього рейтинг злетів до небес, але цього рейтингу вистачило на 5 років. До 19 року Путін втратив підтримку умовної більшості і почав думати, що б зробити таке, щоб підтримку повернути".

"Плюс до цього Україна набирала хід, починала наздоганяти і переганяти Росію за якістю життя, за доходами. Це було для Путіна небезпечно. Плюс образа за 2014 рік. Путін дуже злопам'ятний, мстивий, дріб'язковий", - додав Гудков.

За його словами, Путін придумав війну, розраховуючи на те, що одним ударом він вирішить відразу три завдання: підніме свій рейтинг, знищить хороше життя українців, помстившись за 2014 рік, і буде переможцем в історії.

"Переконати його цього не робити було неможливо. Він всіх там тиснув, ламав через коліно... Путін розв'язав абсолютно божевільну війну, яка з самого початку для нього була катастрофою і поразкою. Путін повинен бути покараний", - заявив Гудков

Чому Путін розв'язав війну - цікава версія

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на рішення про повномасштабне вторгнення в Україну Путіна могли вплинути побічні ефекти від гормонального лікування. До такого висновку дійшли в розвідці Данії.

"Ілюзія величі є одним з відомих побічних ефектів гормонального лікування, яке він проходив. Це не те, про що я можу сказати напевно, але я думаю, що це вплинуло на його рішення, коли він почав війну в Україні", - заявив працівник Служби військової розвідки Данії.

Вас також можуть зацікавити новини:

.