Війна в Україні може затягнутися через Китай, зазначив Жданов / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов назвав найгірший варіант розвитку війни. Змінити ситуацію в гіршу для України сторону може Китай.

"Якщо Китай візьметься допомагати технікою і озброєнням Російській Федерації, то конфлікт може прийняти затяжний характер. І це дійсно може призвести до того, що Росія змусить нас сідати за стіл переговорів. Це найгірший варіант, який може бути на сьогоднішній день, - заявив він. - Я думаю, саме тому президент Зеленський поїхав зараз у це європейське турне - вибити максимум озброєння".

На його думку, зараз у України є шанс "випередити Китай":

Відео дня

"Якщо Китай нишком вирішить допомагати Росії, за неперевіреними даними, це може статися, у нас є шанс нанести розгром і вийти на кордони 91-го року до кінця 2023-го. А потім можна буде вводити іноземний контингент".

Жданов упевнений, що міжнародний контингент буде гарантією для України у тому випадку, якщо Росія спробує напасти ще раз: "Це може нас врятувати".

Загострення між Китаєм та США - новини

Нагадаємо, нещодавно над територією США збили величезна повітряна куля або аеростат Китаю. У Пентагоні заявили, що Китайський апарат, ймовірно, виконував розвідувальні завдання.

Китай висловив протест проти дій США у зв'язку з цим інцидентом: "Китай категорично не схвалює і протестує проти нападу США на цивільний безпілотний аеростат із застосуванням сили".