Олексій Данілов / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що видача російських паспортів мешканцям окупованих територій є одним із фундаментальних приводів для перемовин щодо внесення змін до Мінських угод.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Данілов повідомив на брифінгу після сьогоднішнього засідання РНБО.

"На жаль, крім видачі паспортів, вони (РФ - УНІАН) зброю свою там мають постійно, вони її туди постачають. І не є новиною для нас, що РФ, окупувавши частину Донецької та Луганської областей, тримає там частину своєї армії, своїх офіцерів, своє озброєння", - зазначив він.

Данілов вчергове наголосив, що українська сторона виконала всі домовленості за підсумками Паризького саміту у грудні 2019 року, однак "Росія не бажає виконувати свою частину домовленостей".

Читайте такожДанілов прокоментував можливість виконання Мінських угод (відео)"Вони вважають, що вони не є стороною цього процесу, що є повним абсурдом…", - підкреслив він.

Секретар РНБО також зауважив, що у тому вигляді, в якому Мінські угоди є нині, вони не можуть бути виконані, адже з часу їх підписання змінилося дуже багато чого.

"І, до речі, видача паспортів - це фундаментальна річ щодо змін умов. 630 тис. паспортів, які РФ як аусвайси видала тим громадянам, які фактично перебувають у резервації, яку й створила ж РФ, - це привід для того, щоб починати перемовини. Тому що у такому вигляді проводити вибори, коли людина має паспорт громадянина РФ - це, скажемо так, дивна ситуація", - підсумував Данілов.

Вас також можуть зацікавити новини