Сьогодні бойовики обстріляли позиції ЗСУ - українські військові не відповіли / REUTERS

На Донбасі ворог з початку доби один раз обстріляв позиції Об'єднаних сил.

Читайте такожНа Донбасі бойовики обстріляли українських військових з гранатометів

Про це говориться у вечірньому зведенні прес-центру штабу Операції Об'єднаних сил у Facebook.

Відео дня

"З початку поточної доби, 18 жовтня, збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню. Зокрема, неподалік від населеного пункту Авдіївка ворог застосував ручний протитанковий гранатомет і стрілецьку зброю. У відповідь на вогневі провокації противника наші воїни зброю не застосовували", - сказано у зведенні.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил немає.

"Перебуваючи в готовності до адекватного реагування на будь-які провокаційні дії противника, українські військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню в повному обсязі",- підкреслили в штабі.

Також повідомляється, що в районі проведення операції належним чином виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, у районах вздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано понад 4 гектари території та передано на знищення 41 вибухонебезпечний предмет.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об'єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об'єктів інфраструктури. На сьогодні відремонтовано 4 будинки, на 5 об'єктах відновлювальні роботи ще тривають.