Експерт озвучив можливу версію "падіння" літаків і вертольотів у Брянській області РФ / колаж УНІАН

Російська Федерація розганятиме версію про українську ДРГ, пояснюючи падіння літаків, але ця версія малоймовірна. Збити росіяни свій літак також не могли.

"Версія про те, що російська ППО збила свої ж цілі малоймовірна. Враховуючи бардак, який у них відбувається, вони б не стріляли по своїх же цілях. По-перше, на літаках стоять системи розпізнавання "свій-чужий". По-друге, вони трекають всі літаки, коли вони піднімаються з аеродромів", - зазначив військовий експерт Павло Нарожний в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни будуть розкручувати версію про українську ДРГ, але це теж малоймовірно.

Відео дня

"Я б повірив, якщо б був удар з міномета, постріл з РПГ, але не коли мова йде про те, що треба тягнути за собою ПЗРК. Це великий об'єкт, який неможливо десь заховати, це треба везти якусь вантажівку й таку групу помітили б",-пояснив експерт.

При цьому він зазначив, що є ще версія роботи сучасної системи ППО.

"Залишається одна версія - робота сучасної системи ППО, яка знаходиться дуже близько до державного кордону. Відстань в 50 км реальна для Patriot або IRIS-T. Ця версія виключно теоретична", - підсумував Нарожний.

Падіння літаків у Росії - що відомо

13 травня стало відомо про падіння вертольота в російських Клинцях Брянської області, що за 50 км від кордону з Україною. Спочатку повідомлялося, що "пташку" могла збити ракета ППО. Трохи пізніше з'явилася інформація про падіння Мі-8 в цій же області.

Після обіду в ЗМІ просочилася інформація про падіння винищувачів Су-34 та Су-35. Журналісти повідомили, що збиті "пташки" входили в одну авіагрупу, яка нібито повинна була вдарити по Чернігівській області. Пізніше повідомили про дев'ять загиблих військових.

Радник глави ОПУ Михайло Подоляк, коментуючи падіння двох вертольотів і двох винищувачів, заявив, що у Росії починається контрСВО.

Вас також можуть зацікавити новини: