Володимир Путін / фото REUTERS

До кінця поточного року Збройні сили України розгромлять російську армію на полі бою, після чого РФ розпадеться на окремі республіки.

Такий прогноз зробив військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

"Я думаю, все вирішиться на полі бою у цьому році, до кінця року... Зараз українська армія взяла на себе всю ініціативу: і стратегічну, і оперативно-тактичну практично вздовж усієї лінії фронту", – заявив він.

"Тому я думаю, що за 2-2,5 місяці питання буде вирішено з російською армією на окупованій території України. Вона буде або знищена, або видавлена на територію Росії, а саме цей рух – розгром російської армії – швидше за все, призведе до певних дій у російській верхівці і російському політикумі. І, напевно, ми побачимо нову Росію", – додав Світан.

Експерт припустив, що РФ розділиться на республіки:

"Ми побачимо нові республіки, які будуть організовані на території Росії за участю військових, у тому числі. Якщо їх усіх не перестріляють і не перерубають ФСБ та МВС РФ".

Що відбувається у Росії зараз

В Інституті вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що в Кремлі набирає обертів розкол, а "стабільність" режиму Путіна вже підірвана. Кривавий диктатор отримує все більше критики від своїх же чиновників.

Російський опозиційний політик Михайло Ходорковський заявив, що у військово-політичному керівництві РФ назрівають дивні зміни.

Російський опозиціонер Геннадій Гудков також розповів, що у Росії починається розкол Еліт по лінії генералів, а росіяни масово змінюють свою думку про війну проти України.