Три причини вплинули на активізацію військ РФ на п'яти напрямках / фото wikimedia.org

Ветерана російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман вважає, що вікно можливостей для наступу армії РФ відкрилося за рахунок декількох складових.

За його словами, першим фактором стала зміна керівництва Збройних сил України, пише Фокус.

"Генералам на нових посадах (очевидно мова йде про зміну головкому ЗСУ, - ред.) потрібен час для входу в справу і ознайомлення з оперативними завданнями. Зазвичай військовим високого рангу давали півроку для введення в більш високу посаду. В умовах великої війни стільки часу немає", - пояснив експерт.

Відео дня

Він вважає, що друга складова - зміна погодних умов і поява можливості пересувати важку техніку. Третім і основним фактором, за його словами, є нестача артилерійських снарядів для відбиття ворога.

"Всі три причини вплинули на активізацію військ РФ на п'яти напрямках. Наскільки критична ситуація? Ми тримаємо оборону, нормальні прогнози неможливо зробити. Але скажу точно, що прорив фронту неможливий. Так, активно атакують [окупанти] біля Роботино - хочуть відсунути українську артилерію від Токмака, великого залізничного хаба", - додав Гетьман.

Війна в Україні - ситуація на фронті

За минулу добу, 19 лютого, на фронті між українськими захисниками і силами противника сталося 81 бойове зіткнення. Як повідомляє Генштаб у ранковому зведенні, на Куп'янському напрямку окупанти здійснили 4 безуспішні спроби наступу в районі Синьківки Харківської області та завдали авіаударів по таких населених пунктах Харківської області, як Синьківка, Петропавлівка, Куп'янськ.

Російським загарбникам не вистачає боєздатності негайно скористатися результатом захоплення Авдіївки. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії, посилаючись на дані розвідки.

Вас також можуть зацікавити новини: