Як ЗСУ вдається ефективно стримувати ворога на Донбасі? / фото Сергій Гайдай

Військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив, як ЗСУ вдається ефективно оборонятися на Донецькому та Харківському напрямках.

Як він зазначив в ефірі ТСН, захисники України героїчно та потужно завдали удару по російських силах під Мар'їнкою Донецької області та фактично відтиснули їх звідти й повернули свої займані позиції. Це відбулося за попередні дні.

"Там, де російські сили досить потужно наступали, використовували артилерію, знищували все живе, все ж таки вони не змогли досягти перевагу й були відкинуті", - розповів Мусієнко.

Що стосується напрямку по Амвросіївці, там є низка факторів: укріплені позиції ЗСУ, нарощується вогнева підтримка, російські війська вимушені наразі перебувати на "розтяжці" - на Півдні та Сході країни. Крім того, досить потужно українські сили працюють по вогневих точках противника.

"Це програна битва для російських військ. Це ще не програна війна, але програна битва для російських військ. Всі завдання, які вони ставили, - до кінця літа захопити Донецьку та Луганські області, провести підготовку до "референдуму" - це зараз нездійсненні плани ", - прокоментував військовий експерт ситуацію на Донбасі.

Крім того, за словами Мусієнка, також важливу роль відіграє деморалізація серед російських військових.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні президент України Володимир Зеленський після зустрічі у тристоронньому форматі за участю президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерріша підкреслив, що діалог з Росією можливий тільки в разі повного виведення окупаційних військ з території України.

Вас також можуть зацікавити новини: