Експерт пояснив, чому окупанти змінюють стратегію ведення боїв / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти міняють стратегію на фронті. Вони стали використовувати невеликі групи солдатів замість наступу великими колонами.

"Росія змінює свою стратегію, і тут вже мова не йде про те, щоб атакувати великими колонами під прапорами з парадним одягом — ні. Зараз вони розуміють, що теорія роботи малими групами, яка була серйозно апробована під час Другої світової війни, виявилася ефективнішою, ніж наступальні дії великими колонами по широкому фронту. А що робить Росія? Росія робить те, що вимагає від неї ситуація, а ситуацію вже створює не Росія. Росіяни зараз стають жертвами тих обставин, які формують українські сили оборони разом з нашими партнерами", - розповів експерт з питань національної безпеки Іван Варченко в ефірі телеканалу FREEДОМ.

При цьому він вказав, що росіяни шукають нову тактику, щоб вижити і зберегти свої сили, чим пояснюється використання керованих авіаційних бомб.

Відео дня

"Можна сказати, що зараз це нове слово в російській практиці, але водночас ми знаємо ліки від цього засобу. Ми говоримо нашим партнерам про те, що ці ліки нам потрібно. Ми говоримо, що це можуть бути сучасні літаки четвертого покоління, такі як F-16. І, звичайно, партнери, слухаючи аргументи, з кожним днем стають ближчими до того, щоб передати ці літаки, вони зараз потрібні в сучасних бойових діях, розуміємо, що ми йдемо з невеликою затримкою у всіх видах техніки, але сподіваємося, що рішення будуть, і будуть вже найближчим часом", - підсумував експерт.

Ситуація на фронті станом на 13 квітня - що відомо

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що незважаючи на значні втрати, росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на наступі на чотирьох напрямках Українського фронту - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Найзапекліші бої зараз тривають за Бахмут і Мар'їнку.

При цьому військові частини та підрозділи Військово-Морських сил ЗСУ за добу, 12 квітня, знищили десятки російських загарбників, тепер вони - "вантаж 200".

Вас також можуть зацікавити новини: